Ligue 2: 3 serierunder, 2 lag og 1 syltynn teori.

En divisjon ned og noen nautiske mil unna galskapen som rår i hovedstaden spilles det i dag en kamp som kanskje kan være et bevis på en teori vi i Oddshuset har tygget på i to uker nå. Kan det virkelig stemme at Ligue 2 ikke lenger er like kjedelig som Segunda División? Er det lov å håpe at spill på over 1.5 mål til 1.50 i odds ikke lenger er en felle vi i fjor gikk i med vidåpne øyne og klart sinn? Gang etter gang? Galskapen vi refererer til er selvfølgelig hysteriet rundt Messi sin ankomst til Paris. Og mens alle verdens øyne er rettet dit har vi tatt båten til Korsika. Selvfølgelig ikke fysisk, men vi følger kampen mellom Bastia og Nancy fra sofaen hjemme i Norge. Og vi håper på et under.

Bastia – Nancy 0-0 (10 min)

Kampen på den solfylte øya åpner friskt. Eller er det bare vi som ønsker at den skal gjøre det? Ønsker vi det så sterkt at vi overbeviser oss selv om at de første ti minuttene har vært et fyrverkeri? Selv om hjemmelaget har vært gjerrige i år er det håp. Nancy har nemlig slitt noe voldsomt med å få skikk på det defensive, og hos vertene virker Saadi frisk. Oppspillene fra midtbanen kommer presist og de kommer tidlig. Det som ofte skiller målfattige ligaer som Ligue 2 og Segunda División fra Eerste Divisie, Challenge League og Jupiler League er graden av gjennombruddshissighet. Ikke nødvendigvis bare viljen til å angripe, men viljen til å ta kontringer. Vilje til å utfordre et forsvar i ubalanse. Vi føler vi ser mer av dette så langt i kampen, men målene uteblir.

Bastia – Nancy 1-0 (12 min)

Nevnte Saadi sender oss til himmels. Vi står i sofaen. Jubler. Klemmer. #JesuisBastia, selv om det ikke skal mer enn et blikk ut av vinduet for å minne oss om at vi ikke er ved Middelhavet. Men mål før kvarteret er spilt er sannelig ikke hverdagskost. Faktisk sto det så dårlig til i fjor at kun 6 av 20 lag snittet over 2.5 mål per kamp. Og når ligaen startet opp igjen etter sommeren var kun 4 av disse 6 lagene igjen i Ligue 2. Mens Troyes hadde tatt turen opp hadde Chambly tatt den tunge veien ned til National.

Bastia – Nancy 1-0 (pause)

Vi legger bak oss 45 min med positiv fotball. Vi må innrømme for hverandre at vi er villige til å gi denne ligaen en ny sjanse. Få ting er mer tilfredsstillende enn å snappe opp en trend før bookiene gjør det. Å få overspill til spillbar odds før bookiene justere den ned. Ligue 2 er ikke, og har aldri vært, like kjedelig som Segunda División, men likevel fås et overspill (1.5 mål) til et sted mellom 1.40 og 1.55. Da kan fint oddsen på asian 2 fås til alt fra 1.70 til 1.85. Så om oddsen kan stå seg noen uker/måneder, og det viser seg at ligaen faktisk er hakket friskere i år, kan vi gjøre penger her.

Bastian – Nancy 1-0 (65 min)

Nancy har tatt fullstendig over. Vår venn, Saadi, forlot banen like etter pause, og det er lite som tyder på at de skal klare å holde på de tre poengene de for øyeblikket innehar. Sånn sett passer det helt utmerket for oss. Ingenting er mer tilfredsstillende enn når det svakeste laget tar ledelsen når man har spilt et overspill. Da vet man at det kommer mer. Men gjelder den regelen også i Ligue 2? Vår sympati har snudd. Vi heier nå på Nancy. Men må innrømme at som favorittlag er et lag fra en innlandsby på grensen til Luxembourg ikke like tiltalende som det Middelhavslaget som bergtok oss i 1.omgang. Men studerer vi tabellen er det faktisk tegn som tyder på at det skal komme flere mål her. Etter tre serierunder er det nemlig hele 10 lag som snitter over 2.5 mål. Og hele 6 av disse snitter over 3 mål, med Amiens suverent på topp med hele 3.7 mål per kamp.  

Bastia – Nancy 1-1 (76 min)

Det måtte komme. Et nærmest 30 minutter langt stormløp måtte resultere i mål. Heldigvis for oss. Og vår teori. Vi får ikke flere mål, men ett gult kort og litt temperatur bøter langt på vei på skuffelsen. Og apropos temperatur; etter tre runder i Ligue 2 har det blitt delt ut 11 røde kort. Og AC Ajaccio har faktisk fått 12 gule kort på sesongens tre første kamper, mens dommer Rainville delte ut hele 6 gule kort i sin første kamp. Vi noterer det ned og krysser fingrene for at bookiene gir spillbar odds på over 3.5 kort i ukene fremover.

Bastia – Nancy 1-1 (slutt)

Denne historien hadde så klart vært bedre om denne kampen faktisk hadde blitt målrik. Det gjorde den ikke. Men den fungerer likevel som en ramme for fortellingen vi ønsket å fortelle. Trekkene vi har sett så langt i år fant vi igjen også i denne kampen, og selv om vi gjerne skulle slått i bordet med at vi spilte «begge lag scorer» til 1.95 i odds, endte vi på asian 2 til 1.66. Altså en void. Og det er nok det spillet vi kommer til å velge fremover også, med mindre vi får spillbar odds på over 1.5 mål.

Bonne chance!

Del gjerne siden vår: